Tovar SKLADOM expedujeme a vydávame ihneď, doručujeme o 1-2 prac.dni. Jedinečnosť zliav objavujte celou šírkou sortimentu, ako poďakovanie za nákup prosím využite % Zľavový kupón: "KUPELNESK"
Obchodné podmienky  >>  Kúpeľňový slovník  >>  Špeciálne povrchové úpravy

Špeciálne povrchové úpravy

Povrchové úpravy, ktpré vďaka jedinečným vlastnostiamm uľahčujú údržbu povrchu sanity - umývadel, klozetov, sprchový kútov, vaničiek a ostatných výrobkov zo sanitárnej keramiky.

 

Aqua-Perle: Antiplaková úprava skla (značka SanSwiss)

  • Úprava vhodná pre všetky bezpečnostné sklá
  • Súvislý vodu odpudzujúci film trvalého charakteru
  • Funkcia Aqua-Perle v závislosti na tvrdosti vody až 8 rokov
  • Výrazne obmedzuje usadzovanie nečistôt a tvorbu vodného kameňa na skle
  • Sklo nie je potrebné tak často čistiť
  • Používa sa na všetkých sklách sprchových zásten SanSwiss

Na skle bez antiplakovej úpravy steká voda po celej ploche. Vodný kameň sa pri odparovaní vody usádza v póroch skla a zastavuje stekanie. Antiplaková úprava Aquaperle znižuje usadzovanie nečistôt a vodného kameňa na skle. Vďaka tejto úprave stekajú vodné kvapky zo skla dole a neusadzujú sa na ňom. Na skle môže zostať len niekoľko malých kvapiek. Aquaperle znižuje usadzovanie vodného kameňa na minimum a značne uľahčuje údržbu skla.

sanswiss aquaperle


Úprava skla ANTIDROP

Sklo je ošetrené povrchovou úpravou ANTIDROP pre jednoduché čistenie. Táto ochrana je nanášaná na povrch každého skla s použitím nanotechnológie a býva obsiahnutá v cene sprchových zásten.


Ošetrenie skla COATED GLASS

COATED GLASS je chemická zlúčenina zmesou polymérov, ktorá v spojení s katalyzátormi reaguje s kremičitanovými skupinami obsiahnutými v skle. Na sklenených plochách je vytvorená súvislá vrstva filmu, ktorá má za úlohu vyplniť mikropóry v skle a odpudzovať vodu

Ako COATED GLASS funguje? Vplyvom vodoodpudivého firmu na skle sa kvapky vody zhlukujú a stekajú z povrchu skla
aj keď dôjde k nepatrnému udržaniu menších kvapiek na skle, nedôjde vďaka COATED GLASS k chemickej väzbe, sklo nebude narušené a nezošedne. Aj takto ošetrené sklo však vyžaduje občasnú údržbu, ktorá je vďaka COATED GLASS veľmi jednoduchá a časovo nenáročná.


Úprava Perla (značka JIKA)

Špeciálny keramický povrch JIKA perla s mimoriadnymi hygienickými vlastnosťami, ktorý odpudzuje vodu a zabraňuje zachytávaniu prachu i vodného kameňa. Voda sa zaobalí do kvapôčok, ktoré sa rýchlo skotúľajú preč. Stačí teda prúd vody, občas preleštiť povrch umývadla, klozetu či bidetu vlhkou handričkou do sucha. Jika perla patrí do radu špeciálnych povrchov s vodeodpudivou charakteristikou, ktorá svojmu užívateľovi výrazne šetrí čas strávený úmorným čistením. Povrch JIKA perla nesmie byť ošetrovaný abrazívnymi čistiacimi prostriedkami.

  jika perla  

 


Úprava Laufen Clean Coat - skratka LCC (značka LAUFEN)

Špeciálna vrstva Laufen Clean Coat - LCC dokonale vyhladzuje nerovný povrch glazovanej keramiky. Tento hydrofilný povrch s obsahom oxidu titaničitého priťahuje vodu pričom sa netvoria kvapky, ale súvislý tenký film vody, ktorý uvoľnené nečistoty odnáša preč z povrchu. Dokáže preniknúť aj pod samotnú špinu nalepenú na povrchu a umožní jej odplavenie. LCC vrstva má antibakteriálny efekt, pretože absolútne hladký povrch neposkytuje žiadnu možnosť zachytenia. Prúdom vody môžete jednoducho zmyť nečistoty vrátane baktérií.

laufen lcc


Úprava MaxiClean (značka ROCA)

Po glazovaní a výpale keramického materiálu, tzv. keramického črepu sa na povrch výrobku nanesie vrstva hmoty, ktorá nemení štruktúru povrchu umývadla, klozetu a iné sanitárnej keramiky, ale rovnomerne ho pokryje. Tým vzniká vodu odpudzujúca (hydrofóbna) vrstva, ktorá tvaruje kvapky vody do guličiek, ktoré ľahko, bez zachytávania odtečú z povrchu. Povrchová úprava tak zabraňuje usadzovaniu vodného kameňa, solí a nežiadúcich nečistôt a znižuje náročnosť údržby. Tento proces umožňujú nanočastice, ktoré dodávajú povrchu výrobku pevnosť a odolnosť a zároveň výrazne obmedzujú zachytávaniu vody a nečistôt.

roca maxiclean


Úprava Reflex (značka KOLO)

Reflex KOLO je špeciálna ochranná vrstva, ktorá účinne chráni keramický alebo sklenený povrch pred usadzovaním vodného kameňa a nečistôt. Povrchová úprava Reflex KOLO sa nanáša už v priebehu výrobného procesu. Keramický alebo sklenený povrch sa tak stáva výnimočne hladkým, a preto na ňom nezostávajú nečistoty a vodný kameň. Ak k tomu predsa len dôjde, je ich odstránenie veľmi jednoduché. K bežnej údržbe stačí jemnú handričku alebo hubku a bežné čistiace prostriedky. Povrch keramiky alebo sprchovacích kútov zostáva krásne lesklý a dlho čistý. Charakteristickou vlastnosťou povrchovej úpravy Reflex KOLO je splynutie drobných kvapiek vody vo väčšej a ich rýchle stekanie spoločne s vodným kameňom a nečistotami.

kolo reflex


Úprava KeraTect (značka KERAMAG)

KeraTect glazúra sa nanáša na keramické výrobky značky KERAMAG v procese výroby. Keramika je úplne bez pórov, vyznačuje sa extrémne hladkým povrchom, ktorý efektívne zabraňuje usadzovaniu nečistôt, vodného kameňa a baktérií. Vďaka tomu nie sú pre čistenie potrebné žiadne agresívne čistiace prostriedky. Keramiku možno ľahko utrieť jemnou handričkou alebo hubkou.