Tovar SKLADOM expedujeme a vydávame ihneď, doručujeme o 1-2 prac.dni. Jedinečnosť zliav objavujte celou šírkou sortimentu, ako poďakovanie za nákup prosím využite % Zľavový kupón: KUPELNESK
Obchodné podmienky  >>  Kúpeľňový slovník  >>  Obklady-dlažby - Oteruvzdornosť

Obklady-dlažby - Oteruvzdornosť

Oteruvzdornosť je schopnosť glazovaných keramických výrobkov odolávať za daných podmienok účinku brúsnej zmesi. Odolnosť voči povrchovému opotrebeniu závisí od tvrdosti glazúry. Hodnota, ktorá slúži na stanovenie odolnosti voči opotrebeniu glazovaného povrchu dlaždíc, sa udáva ako stupeň PEI. Stupnica odolnosti PEI dosahuje hodnoty od 1 do 5, výrobky s PEI 1 sú menej odolné než s PEI 5.

 

Možnosti použitia glazovaných dlaždíc podľa oteruvzdornosti:

Stupeň PEI 1 - je určený pre podlahy bez možnosti poškriabania obuvou, napr. kúpeľne bytov, spálne, WC bytov a obklady bazénov a stien.

Stupeň PEI 2 - je určený pre podlahy zriedka vystavené uvedenému znečistenia a bežnú obuv, napr. obytné miestnosti okrem vstupných a im podobných priestorov. napr. kuchyňa, terasy, hotelové izby, kúpeľne či nemocničné izby.

Stupeň PEI 3 - je určený pre podlahy vystavené častejšiemu znečisteniu, napr. v bytoch a v rodinných domoch, s výnimkou vstupov. Je určený pre predsiene, lodžie, balkóny, chodby, kuchyne bytov, hotelové izby, sanitárne a miestnosti v nemocniciach.

Stupeň PEI 4 - je určený pre intenzívnejšiu frekvenciu chodcov a silnejšie znečistenie a je tu možné pôsobenie abrazívnych látok, napr. vnútorné priestory administratívnych budov a chodby hotelov, obchodné miestnosti a kancelárie, kaviarne, reštaurácie, škol.y

Stupeň PEI 5 - je určený pre podlahy vysoko namáhané oterom a znečistením, napr. obchody, reštaurácie, schodisko hotelov.